Pertun Tähkäpartio ry

ylateltta.jpg
partiologo

Etusivu

Tapahtumakalenteri

Yhteystiedot

Linkit

Arkisto

Pertun Tähkäpartion kotisivuarkisto

Takaisin etusivulle >>>

Talvitupsahdus sununtaina 21.2.2010

Tähkäpartio osallistuu Pertunmaan muiden järjestöjen kanssa Talvipäivän Tupsahdus -tapahtuman järjestämiseen 21.2..2010 klo 11-14.30.
Päivä aloitetaan torijumalanpalveluksella klo 11. Sitten seuraa luutapallo-ottelu, karhupolku, rastirata ja muuta hauskaa. Tervetuloa kaikki mukaan!

Partiolaisten, perheiden ja ystävien puurojuhla

seurakuntakodilla ma 14.12.2009 klo 18. Kämppähankkeen esittely, yhteislaulua ja yhdessäoloa syksyn päätteeksi.
Tervetuloa mukaan!

Maastoudu nro 10

Lippukuntalehden uusi numero on ilmestynyt. Lehdelle etsitään nyt uusia tekijöitä. Teemana on tällä kertaa musiikki ja juttua löytyy myös Kurttumummojen matkasta Unkariin, sudenpentujen leiristä jne. Lehti tulee jäsenille postissa ja kavereille voi ottaa lehteä kololta. Maastoudu 1/2009 >>>

Myös vanhat lehdet löytyvät netistä, teemana rakkaus >>> ruoka >>> Suomi >>> taide >>> muoti >>> , joulu >>> , retkeily >>> , urheilu >>> ja eka numero >>> .<

Seikkailijakisa Hirvensalmella 28.11.

Seikkailijakisa KISSA -09 järjestetään Hirvensalmella 28.11.2009. Järjestäjänä Kuikka-lähialue. Vartio koostuu 4-6 seikkailijasta, ikä 10 -12 vuotta . Koska kyseessä ei ole virallinen piirin kilpailu, nuoremmatkin saavat vartiossaan osallistua. Vartiolla tulee olla täysi-ikäinen saattaja joka ei osallistu tehtävien tekemiseen. Lisätietoja >>>

VOTOMARATON 7.-8.11.09

Luovuuden ja väsymyksen haastava valokuvauskilpailu Järvi-Suomen partiolaisille

24tuntia/24kuvaa/24aihetta

Kerran tunnissa paljastetaan aihe. Kilpailuaika on 24 tuntia, jonka aikana otetaan 24 aiheisiin sopivaa kuvaa. Sen jälkeen filmit palautetaan kehittämistä varten. Käytetään filmikameraa, omat sarjat pokkareille ja järjestelmäkameroille. Kilpailu järjestetään Mikkelissä.

Järjestelyistä vastaa viime vuoden VotoMaratonin voittaja, Pertun Tähkäpartion vaeltajaryhmä Kurttumummot
Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet >>>

LETTUILTA torstaina 3.9.2009

Kiitos kaikille mukavasta illasta, mukana oli taas yli 30 henkeä, partiolaisia ja vanhempia.

Leppoisa laavuilta 18.5.2009

laavu.jpg

Kevään päätöstapahtumassa oli mukana 40 henkeä: pariolaisia ja vanhempia. Laatikkokiipeily vei näppärimmät 17 pullolaation korkeuteen, makkarat meinas loppua kesken ja kahvikin maistui. Aika mekkala kävi Nipulin sorakuopasta... Hyvää kesää kaikille, tavataan ainakin Pertun päivien partio-osastolla. Ja Kurttumummothan ovat lähdössä Unkariin.
Kuvia >>>

Toimintakertomus ja -suunnitelma

Pertun Tähkäpartion Toimintakertomus vuodelta 2008 >>>
ja Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 >>>

Vappuleiri 1.-3.5.2009


vappuA.jpg

Mukana 11 sudenpentua ja johtajaa. Hieno ilma ja mukava ohjelma.
Kuva-albumi >>>

Piirin sudenpentukisa Kangasniemellä 25.4.2009

Pertun Tähkäpartion Leopardien sijoitus kevätkisoissa oli 15., osallistujia 24.
Tulokset piirin sivuilla >>>

Murad Mikkelissä 28.2.-1.3.2009

Pertunmaalaiset vaeltajat olivat mukana järjestämässä Mikkeliin yötapahtumaa, joka oli esillä myös Länsi-Savossa.
Kutsu >>>

Puurojuhla 15.12.2008

PuuroA.jpg

Mukana 45 henkilöä, partiolaisia ja vanhempia. Laulujen säestyksestä vastasi Erika, emännöinnistä mm. Annukka ja Heidi. Kuvassa Vakoojat saavat suorittamansa leipurimerkin.
Kuvia >>>

Maastoudu nro 9

Uusin lippukuntalehti käsittelee rakkauden saloja, ja Eeverttiä odottaa yllättävä käänne. Lue tästä >>>

Lettuilta kololla 4.9.2008

... aloitti syskyn viikkotoiminnan. Lettuiltaan tuli partiolaisia ja vanhempia, yhteensä yli 30 henkeä.

Saksalaisia partiolaisia

Saksa1.jpg
Saksa2.jpg Kesän yllätyksenä tuli saksalaisten partiolaisten "invaasio", partiolaisia näkyi vaeltamassa valtateillä ja pienemmillä sivuteillä. Ryhmiä yöpyi Pertunmaallakin, mm. Lassen pihapiirissä ja kololla. Partiolaiset otettiin täällä vastaan asiallisesti. Yksi märkä ryhmä yöpyi ensin kololla ja vietiin sitten Joutsaan, jossa he saivat yöpyä sikäläisellä kololla. Samalla neuvottiin pienempiä teitä, ettei valtateiden varsilla tarvinnut tallustaa.

Jos olisimme tienneet saksalaisten tulosta aiemmin, niin olisimme voineet järjestää heidän kanssaan tapaamisia ja suunnitella mukavampia reittejä. Nyt tämä mahdollisuus menetettiin, kun piiristä tai Saksasta ei tullut etukäteistietoa. Toisaalta tapahtuman järjestelyt osoittavat, että partiotoiminta on hieman erilaista eri maissa. Joka tapauksessa oli mukava tavata reippaita partiolaisia Saksasta, viime vuonnahan meillä kävi vieraita Puolasta.

Satahanka -leirillä 5 pertunmaalaista

sata2.jpg
sata1.jpg
Tässä Salla ja Maija sadetakeissa ja venäläisen Rostok hyväntekeväisyysjärjestön partioryhmän leiriportti.

Äiteen pyräys -tapahtuma 19.5.2008

keräsi noin 40 osallistujaa ja lopetti lippukunnan kevätkauden. Ohjelmassa oli köysirataa, tunnelia, tasapainoilua ja muuta hauskaa sekä partiolaisille että vanhemmille.

Kurttumummot kävelivät 50 km päivässä

kavel1.jpg kavel2.jpg
Tässä lepuutellaan jalkoja ja sitten jatketaan matkaa...
Lisätietoja uusimmassa Maastoudu!-lehdessä

Vuosikokousuutisia

Pertun Tähkäpartion vuosikokouksessa 29.4.2008 päätettiin järjestää koko perheen avoin tapahtuma. Maanantaina 19.5. järjestettävään Äiteen pyräys -tapahtumaan ovat tervetulleet kaikki pertunmaalaiset. Ulkoilmatapahtumassa on tehtävärasteja Äiteen lenkin varrella.

Kokous hyväksyi taas laajan toimintakertomuksen viime vuodelta. Isoja tapahtumia järjestettiin useita. Lippukunnan lehti ilmestyi kolme kertaa, ja kotisivuille kerättiin ajankohtaisaineistoa ja kuvia tapahtumista.

Kaikki toiminta järjestettiin talkoovoimin eikä uusia hankintoja tehty. Oma varainhankinta onnistui taas hyvin, ja lippukunnan talous on kunnossa, mutta suurta ihmetystä herätti kuitenkin kunnan niukka tuki partiotoiminnalle.
Vuosikokoustiedote >>>
Toimintakertomus vuodelta 2007 >>>
Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 >>>

Haastattelussa Tiina Hölttä

Uusimmassa Maastoudu-lehdessä on Tiinan haastattelu. Numeron teemana on ruoka ja juttua on myös Partiosählystä ja retkistä sekä ristikko.
Lippukuntalehti Maastoudu! 1/2008 >>>

Leopardit yöretkellä seurakunnan kesäkodilla 8.-9.3.2008

Kuvia ja juttua (tarkemmin seuraavassa Maastoudu-lehdessä!) >>>
Hurja toimintavideo Pekan ja Lassen mäenlaskusta:

Lippukuntalehti Maastoudu sai kiitosta

Pertun Tähkäpartion hieno lippukuntalehti Maastoudu nro 7 eli 3/2007 ilmestyi sopivasti ennen itsenäisyyspäivää. Lehden teemana on yhdeksänkymmentävuotias Suomi. Tiukkaa asiaa Suomineidon seikkailuista, Pertunmaan historiasta, Suomen lipusta, isänmaallisuustesti jne. Lisäksi juttuja Leopardien ja Kingien retkiltä ja tietysti tietoja tulevista tapahtumista.

Itä-Häme -lehti kiitteli Maastoudu -lehteä oikein pääkirjoituksessa: "Pertunmaan Tähkäpartion jäsenlehdessä Risto Salminen oli kiteyttänyt Pertunmaan historian lyhyeen kirjoitukseen. Artikkelin voisi ottaa pertunmaalaisiin kouluihin paikallishistorian vähimmäisoppimääräksi."
Lehti pdf-tiedostona >>>

retkikuvaKuvia retkiviikonlopusta 3.-4.11.2007

Retkellä saimme nauttia kirkkaasta syyssäästä ja Koirakiven hienosta luonnosta. Ohjelmassa oli aarrejahti, suunnistusta ja muuta liikkumista metsässä ja kallioilla sekä teltan pystytystä, perunoiden kuorimista, makkarakeiton keittämistä, kipinämikkovuorot, riehumista sammalmättäillä, makkaranpaistoa, onkimista ja muuta hauskaa. Kuvat ovat Henkan ja Lassen ottamat.
Kuva-albumi >>>

Maastoudu! nro 6.

Lippukunnan lehti lähetettiin jäsenille 22.10.2007. Lisää lehtiä on kololla ja se on luettavissa myös tässä pdf-tiedostona >>>. Sivulla 15 on vakavaa asiaa partiolaisten vanhemmille. Muuten numeron teemana on taide.
Lehden sisältöä:

Partio on kansalaistoimintaa
Tulevia tapahtumia
Taidetta partioiltoihin
Retkiviikonloppu 3.-4.11.5
Kesäleirin tunnelmia ja muistoja
Tutustumisretki Kiasmaan
Piirustuskilpailu
Runoja

Nanna & Eevertti
Onnenpyörä
Lodjun tarina & vihje
Vanhempainilta 13.11.
Tähkä-gallup
SP4M-yhtyeen tarina
Jaska vastaa
Tehtäviä

Myös vanhat lehdet löytyvät vielä, teemana muoti >>> , joulu >>> , retkeily >>> , urheilu >>> ja eka numero >>> .

Koko lippukunnan retkiviikonloppu

Lähdemme 3.-4.11. Koirakiven maisemiin ja yövymme kamiinateltassa. Lähtö kololta lauantaina klo 10 ja paluu sunnuntaina klo 13.

Kalajuttuja

kala6.jpg

Sudenpennut kävivät kalassa. Lisää kuvia >>>

Juttua leiristä Kaskipartion lehdessä

Kesäleiristä löytyy juttuja Kamelista >>>

Syskyn 2007 toiminta starttasi

Leirikesän jälkeen viikkokokoukset pyörähtivät käyntiin syyskuun alusta.
Kuvia Leopardien ensimmäisestä viikkokokouksesta >>>

Kuvia kesän leiriltä!

Juhlaleiri 2007 Ruorasmäen Lylyksen kankaalla onnistui hienosti, alkupäivien sateista huolimatta henki pysyi hyvänä ja leiri oli kaikille hieno elämys! Kuvia leiriltä löydät tästä:
Lerin kuva-albumi >>>
Juttuja leiriltä Kaskipartion lehdessä >>>
Leiritiedote >>>

Partioliike 100 vuotta suurjuhla Tampereella

Tampereen suurjuhla oli 9.-10.6.2007. Lähtijöitä Pertunmaalta 13, kaikkiaan juhlassa oli yli 16 000 partiolaista. Lauantaina oli eri ikäkausien ohjelmaa: Pyynikin ulkoilualueella 5000 vartiolaista seikkaili yhdessä Suomen kaikkien aikojen suurimmista liveroolipeleistä, jossa etsittiin siepattua partioliikkeen perustajaa, Robert Baden-Powellia. Vaeltajaikäiset nuoret puolestaan ottivat osaa kaupunkiseikkailuun, jonka rastit veivät vaeltajat eri puolille Tampereen keskustaa.
Kuvia >>>

Äiteen pyräys 22.5.07

Lassen suunnittelema Äiteen pyräys -kisa päätti lippukunnan kevätkauden. Mukana oli 10 sudenpentua, vanhempia ja rastimiehiä.

Sudenpennut osallistuivat piirin kevätkisaan Mikkelissä

Pertunmaan kaksi pentuetta pärjäsivät hyvin tasaisessa kisassa, Leopardit 1 sai 24 pistettä ja sijoittui 12., Leopardit 2 sai 23,9 pistettä ja 13. Voittajapentue Metsäoravat Mäntyharjusta sai 28 pistettä. Kaikkiaan kisaan osallistui 21 pentuetta.
Kuvia kisasta >>>

Maastoudu!

Lippukunnan hieno lehti on taas ilmestynyt (nro 1/07). Hae oma raikkaan keltainen lehti kololta tai pyydä partioystävältä. Pdf-versio >>>

Vuosikokous 13.2.2007

Kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus, tilit ja uusi toimintasuunnitelma. Lippukunnanjohtajana jatkaa Henrik Hausen ja varana Aku Kiiski. Hallitukseen valittiin lisäksi Lasse Valo, Petri Hölttä, Niko Kaihila ja Tero Valo. Viime vuoden toiminta todettiin aktiiviseksi ja vaihtelevaksi. Tilit osoittivat alijäämää viime vuodelle 982 euroa (tuottoja 3 922 euroa ja kuluja 4 904 euroa). Edellisvuodet ovat olleet ylijäämäisiä joten tase on silti hyvä. Kunnan avustukset laskivat edellisvuoden 1 600 eurosta 1 000 euroon, seurakunnan tuki pysyi edelleen 420 eurossa, omaa varainhankintaa oli 803 euroa ja osallistumismaksuja tuli 1 689 euroa.

Laskiaislystit 18.2.2007

Pertun Tähkäpartio järjesti kaiken kansan tapahtuman Kisarannan urheiluhallissa. Onnistuneessa tapahtumassa oli mukana yli 100 henkeä.
Kuvia tapahtumasta >>>

Partiosähly 19.-20.1.

Pertunmaan joukkue

Partiosähly pelattiin perinteiseen tapaan Ristiinan Kisakaaressa ja läpi yön. Pertun Tähkäpartion urhea joukkue pelasi sekä rennossa että kilpasarjassa, ja rennossa sarjassa tuli ihan voitto kotiin. Tässä joukkue puettuna värikkäästi rentoon sarjaan.
Kuva: kapteeni ja kiertopalkinto >>>

Puurojuhla seurakuntakodilla 11.12.2006

Lippukunnan puurojuhla keräsi seurakuntakodin salin täyteen: paikalla oli 63 partiolaista, perheenjäsentä ja partioystävää. Yhdeksän uutta sudenpentua ja kolme uutta vartiolaista antoivat partiolupauksensa. I luokan merkin olivat suorittaneet Petri Hölttä ja Niko Kaihila, II luokan merkin Markus Lehtimäki, Jukka Ruotsalainen, Jani Latvanen, Topi Kämppi, Vesa Ollikainen ja Janne Ruotsalainen. Taitomerkkejä jaettiin 12 kpl. Lippukunnanjohtaja Henrik Hausenille luovutettiin Suomen Partiolaiset ry:n pronssinen ansiomitali pitkäaikaisesta partiotoiminnasta. Jakajina olivat Raija Kontio ja Tiina Hölttä.

Puurojuhlassa julkistettiin lippukunnan uunituoreet kotisivut www.tahkapartio.net ja jaettiin lippukunnan Maastoudu -lehden joulunumeroa 4/2006. Katseltiin kuvia lippukunnan menneen vuoden toiminnasta, laulettiin, syötiin puuroa ja kuultiin lopuksi jouluevankeliumi lauluilla kuvitettuna.

Lippukuntalehti

Lippukuntalehden punainen joulunumero on jaossa kololla. Seuraava Maastoudu! ilmestyy maaliskuussa. Toivomme siihen juttuja ja kuvia ryhmiltä ja yksittäisiltä partiolaisilta. Laittakaa jutut joko kolon juttulaatikkoon tai sähköpostilla maija.hausen@helsinki.fi maaliskuun (2007) alkuun mennessä. Kurttumummot

Ensilumi

mörkö

Ensilumi tuli lokakuun lopussa ja Leopardit sudarilauma löysi lumesta ihan oikean Muumilaakson Mörön. Kuva Lasse Valo.

Piirin syyskokous

Kuvia piirin syyskokouksesta 22.10.2006

Mowgli metsäretki 14.-15.10.2006

Kävimme Heinolan Paistjärven hienolla retkeilyalueella. Mukana oli sudenpennut, vaeltajat ja muutama vartiolainen, yhteensä 20 henkeä joista 15 jäi yöksi kamiinatelttaan. Illalla saimme lisäksi vanhempia vieraaksi iltanuotiolle ja letunpaistoon.
Kuvia retkeltä >>>

Lettuilta 29.8.2006

lett07.jpg

Lettuilta vietettiin taas leppoisissa merkeissä, läsnä oli nyt nelisenkymmentä partiolaista ja partioystävää.

Ruukki -leiri

Kesän 2006 leiri oli Pohjois- ja Etelä-Savon piirien yhteinen. Leirillä oli tuhatkunta partiolaista, niistä 18 Pertun Tähkäpartiosta.
Kuvagalleria >>>

Trombi -kisojen rasti Mikkelissä 11.-12.3.2006

Pertun Tähkäpartio huolehti yhdestä rastista partiotaitojen SM-kilpailuissa.
Kuvia rastilta >>>

Lippukunnan 5-vuotisjuhlat 12.12.2005

Lippukunta juhli nuorisotalolla.
Kuvia juhlasta>>>

Lapin vaellus Hetta-Pallas 2005

Mukana 7 pertunmaalaista.
Kuvia >>>

Viiden lippukunnan vartionjohtajakurssi 2004

Vartionjohtajakurssi järjestettiin Pertunmaan seurakunnan kesäkodilla 29.-31.10.2004.
Kuvia kurssilta >>>

Kuvia toiminnasta kesällä 2001

Kuvia >>>

Ensimmäinen vartionjohtajakurssi

Lippukunnan ensimmäinen kurssi 24.-26.11.2000 ja 26.-28.1.2001 oli vartionjohtajille ja antoi hyvän startin toiminnalle.
Kuvia >>>

Lähettäkää kuvia eri tilaisuuksista, sivuja täydennetään!

VUOSIEN VARRELTA

Lippukuntalehti Maastoudu 2/2007 (pdf-tiedosto) >>>
Lippukuntalehti Maastoudu 1/2007 (iso pdf) >>>
Toimintasuunnitelma vuodelle 2007, rtf-tekstitiedosto >>>
Toimintakertomus vuodelta 2006, rtf-tekstitiedosto >>>
Lippukuntalehti Maastoudu 4/2006 (iso pdf!) >>>
Lippukuntalehti Maastoudu 3/2006 (iso pdf!) >>>
Lippukuntalehti Maastoudu 2/2006 (iso pdf!) >>>
Toimintasuunnitelma vuodelle 2006 >>> rtf-tekstitiedosto >>>
Lippukuntalehti Maastoudu 1/2006 (iso pdf!) >>>
Toimintakertomus vuodelta 2005 >>> rtf-tekstitiedosto >>>
Toimintakertomus vuodelta 2004, rtf-tekstitiedosto >>>
Toimintakertomus vuodelta 2003, rtf-tekstitiedosto >>>
Toimintakertomus vuodelta 2002, rtf-tekstitiedosto >>>
Toimintakertomus vuodelta 2000-2001, rtf-tekstitiedosto >>>
Muistio lippukunnan perustamisesta ja alkuvuosista >>>
Henkan juttu piirilehteen lippukunnan perustamisesta >>>

Takaisin etusivulle >>>