Pertun Tähkäpartio ry

IMG_6534.jpg
partiologo

Ryhmät:

Leopardit

Tietoja lippukunnasta

Kingit

Tapahtumakalenteri

Vakoilijat

Yhteystiedot

Kurttumummot

Linkit

SP4M

Pertun Tähkäpartion lippukuntaleiri Pertunmaalla 31.7.-8.8.

Pertun Tähkäpartio ja helsinkiläinen Kaskipartio järjestävät yhteisen lippukuntaleirin Pertunmaan Ruorasmäen kylän Lylyksen kankaalla. Leiri on osa partion 100-vuotisjuhlaa ja teemana on ”Juhlaleiri” festaritunnelmissa huvipuistoineen ja bändikisoineen. Leirille on tulossa 74 partiolaista. Yöpyminen on teltoissa ja ohjelma lähimetsissä. Leiri järjestetään kunnan maalla ja käytössä on myös Lylyksen uimaranta. Lisäksi partiolaiset osallistuvat retkeen – ns. haikkiin – jolloin yövytään laavuissa.

Elokuun 1. päivänä kutsuu maailmanjärjestö kaikkia partiolaisia kautta maailman nostamaan lipun uudelle vuosisadalle ja juhlistamaan partioliikkeen satavuotiaita perinteitä. Tänä kesänä on kulunut 100 vuotta ensimmäisestä partioleiristä.

Partiotoiminta sai alkunsa Englannissa vuonna 1907, kun Robert Baden-Powell eli B-P piti ensimmäisen partioleirin. Hän oli kutsunut Etelä-Englannin rannikolle Brownsean saarelle 22 poikaa eri yhteiskuntaluokista. B-P kokosi leiriltä saamansa kokemukset kirjaksi Scouting for boys, joka ilmestyi seuraavana vuonna. Partiolaisten esikuviksi hän valitsi ritarit – heidän lakinsa, ihanteensa ja tapansa tulivat malleiksi nuorille. Partiolaisten tunnus ole valmis tarkoittaa, että partiolainen on aina valmiina täyttämään velvollisuutensa.

Partioliike levisi Englannissa nopeasti, ja vain puolitoista vuotta Brownsean leirin jälkeen partiolaisia oli jo 60 000. Ensimmäiset suomalaiset partiolippukunnat perustettiin vuonna 1910. Ensimmäiset partioleirit järjestettiin Suomessa vuonna 1911, mutta samana vuonna partiolaiset joutuivat toimintakieltoon Venäjän johdon määräyksestä. Kuuden vuoden kuluttua toimintakielto kumottiin ja keväällä 1917 toiminta alkoi uudelleen. Myöhemmin partiolaiset tekivät yhteistyötä mm. Suomen Punaisen Ristin kanssa, esimerkiksi vuonna 1935 Suomessa alkaneessa vapaaehtoisuuteen perustuvassa verenluovutuksessa.

Partiolaisten määrä kasvoi aina 1990-luvun puoleenväliin saakka, jolloin suosio kääntyi lievään laskuun. Partio-ohjelmaa uudistettiin 1990-luvun alussa ja tarkastettiin 2000-luvun alussa. Partiolaisia on nyt Suomessa 75 000 ja koko maailmassa 38 miljoonaa. Kaskipartio kuuluu suuriin lippukuntiin 200 jäsenellään ja Tähkäpartio pieniin 50 jäsenellään.

Parhaillaan partiossa on käynnissä suuria muutoksia: keskusjärjestön piirijakoa ollaan uusimassa, ikäkausijako muuttuu, 2010-strategia terävöittää partion toimintaa, ja partio-ohjelman uudistamisella haetaan sisältöä sille aatteelle, joka kumpuaa vuosikymmenten takaa.

Kaskipartion historia ulottuu vuosiin 1963-64, jolloin perustettiin tyttölippukunta Metsäkastikat ja poikalippukunta Kaskenviertäjät. Lippukunnat yhdistettiin 1975 ja taustayhteisönä toimii Pakilan seurakunta. Pertun Tähkäpartio perustettiin marraskuussa vuonna 2000.

Leirin vierailupäivä on lauantaina 4.8. jolloin kaikki kiinnostuneet voivat tutustua leiriin. Paikoitus on Ruorasmäen kylätalon pihassa, josta järjestetään kuljetus leiripaikalle. Nuorimpien leiriläisten, 7-10-vuotiaiden sudenpentujen leiri päättyy myös 4.8.

Leirinjohtajat: Petteri Lammi (050-320 9329), Maija Piekkala (040-761 5172), Henrik Hausen (0400 992 699).

Lisätietoja: Henrik Hausen, henhaus@mbnet.fi, 0400-992 699)
www.tahkapartio.net
www.kaskipartio.fi


Palaute ja yhteydenotot >>>

Takaisin pääsivulle >>>